Welpen

 

SCOUTING HOLTEN DE KORHOENDERS IS HELAAS GESTOPT per oktober 2023

 

In november ontving de webbeheerder de melding dat Scouting Holten De Korhoenders gestopt is vanwege gebrek aan leiding om een goed vast leidingteam te vormen. Heel erg jammer!
Genoeg kids, er was zelfs soms een wachtlijst in de 3 jaar tijd dat Scouting De Korhoenders bestaan heeft (najaar 2020 – oktober 2023). Vrijwilligers vinden blijkt een lastige opgave…

Alle leiding, bestuur, vrijwilligers, ouders en kids dank voor de (te korte) mooie scoutingtijd bij De Korhoenders Scouting Holten!

 

Interesse om leiding te worden van scouting in Holten? Neem dan contact op met Scouting Nederland om een eventuele doorstart te kunnen maken!

 


Hieronder de oude tekst die helaas dus achterhaald is:

 

 

Teamleider Welpen: vacant
Andere leiding welpen: vacant
Andere leiding wolven: vacant

Onze welpengroep bestaat uit welpen (jonge welpen) en wolven (de oudere welpen). De opkomsten zijn meestal gezamenlijk, maar soms gaan we wolven apart op pad.
Binnen de speltak welpen wordt er gewerkt met nesten. Deze term verwijst naar het Jungleboek van Rudyard Kipling, waar de welpen ook in nesten samenleven. Onze welpenhorde bestaat uit 3 nesten. Een nest bestaat uit ongeveer zes welpen van verschillende leeftijden. Binnen een nest hebben twee welpen een speciale taak: de gids en de helper. Het werken met nesten heeft vaak een praktische inslag, maar intussen geeft het de welpen ook eigen verantwoordelijkheid en worden ze gestimuleerd zelfstandig samen te werken.

Welpen spelen met elkaar in de jungle van Mowgli, Shanti en junglebewoners zoals Baloe de Beer, Kaa de Slang, King Louie de Orang Oetang en Ikki de Egel. Deze beesten helpen de welpen en Mowgli te overleven in de jungle. Elke week beleef je samen met je welpenvrienden de spannendste avonturen bij scouting. Geen opkomst ziet er hetzelfde uit. Elke week doe je iets anders. Zo zit je binnen in het clubgebouw te werken aan een bijzonder werkstuk en zo ren je je rot tijdens een spelletje ‘Hollandse Leeuwen’ in het bos.

Naast alle verrassende activiteiten die je leiding bedenkt als postenspelen, kampvuur maken, en kabelbanen bouwen zijn er ook vaste onderdelen die elke welp doet. Zoals openen en sluiten van de opkomst, de wet en de belofte en insignes verdienen.