Scouting Holten

 

SCOUTING HOLTEN DE KORHOENDERS IS HELAAS GESTOPT per oktober 2023

 

In november ontving de webbeheerder de melding dat Scouting Holten De Korhoenders gestopt is vanwege gebrek aan leiding om een goed vast leidingteam te vormen. Heel erg jammer!
Genoeg kids, er was zelfs soms een wachtlijst in de 3 jaar tijd dat Scouting De Korhoenders bestaan heeft (najaar 2020 – oktober 2023). Vrijwilligers vinden blijkt een lastige opgave…

Alle leiding, bestuur, vrijwilligers, ouders en kids dank voor de (te korte) mooie scoutingtijd bij De Korhoenders Scouting Holten!

 

Er zit momenteel Scouting in Heeten, Bathmen en Rijssen. Zie Scouting Nederland voor wat Scouting is en waar je Scouting kan vinden en nog meer.

Interesse om leiding te worden van scouting in Holten? Neem dan contact op met Scouting Nederland om een eventuele doorstart te kunnen maken!

 


Hieronder de oude tekst die helaas dus achterhaald is:

 

Een nieuwe start voor scouting in Holten met scouting De Korhoenders!

Het begon allemaal met onze dochter. Die brachten we elke zaterdag naar de scouting in Rijssen omdat er in Holten geen scouting was. Terwijl de ruimte in en om Holten enorm geschikt is voor outdoor activiteiten. Zie het artikel in Hallo Holten magazine.

In het najaar van 2020 zetten we ‘Buitenpret’ op de Holtense agenda. Dit was het startsein voor een fantastisch 1e seizoen van scouting de Korhoenders. Met ruim 50 aangemelde kinderen was deze dag een groot succes. Een dag waarin allerlei facetten van scouting de revue passeerden. Hiermee hebben we een vliegende start kunnen maken voor scouting in Holten.

Met voldoende vrijwillige leiding en een bestuur zijn alle leden op 28 januari 2022 geïnstalleerd. Daarmee is scouting De Korhoenders een feit. Op dit moment bestaat Scouting de Korhoenders uit 2 speltakken:

  • Bevers
  • Welpen

Opkomsten