Algemene informatie en afspraken

 

SCOUTING HOLTEN DE KORHOENDERS IS HELAAS GESTOPT per oktober 2023

 

In november ontving de webbeheerder de melding dat Scouting Holten De Korhoenders gestopt is vanwege gebrek aan leiding om een goed vast leidingteam te vormen. Heel erg jammer!
Genoeg kids, er was zelfs soms een wachtlijst in de 3 jaar tijd dat Scouting De Korhoenders bestaan heeft (najaar 2020 – oktober 2023). Vrijwilligers vinden blijkt een lastige opgave…

Alle leiding, bestuur, vrijwilligers, ouders en kids dank voor de (te korte) mooie scoutingtijd bij De Korhoenders Scouting Holten!

 

Interesse om leiding te worden van scouting in Holten? Neem dan contact op met Scouting Nederland om een eventuele doorstart te kunnen maken!


Hieronder de oude tekst die helaas dus achterhaald is:

 

Binnen onze groep hanteren we een aantal vaste afspraken. Deze afspraken bevorderen de duidelijkheid en zorgen ervoor dat onze hobby scouting voor iedereen leuk blijft

  • Tijdens alle scoutingactiviteiten verwachten wij iedereen in de scouting blouse of scouting hoodie met daarbij de scoutingdas.
  • Wanneer een kind niet (tijdig) aanwezig kan zijn verwachten wij dat hij via de mail of groepsapp wordt afgemeld.
  • Informatie over afwijkende opkomsttijden etc. gebeurt doorgaans via de e-mail of groepsapp.
  • Tijdens schoolvakanties zijn er geen opkomsten.
  • Als een speltak aan zijn maximum leden zit (afhankelijk van aantal leidinggevenden) hebben zij een wachtlijst aan te leggen. Vanaf deze wachtlijst worden aspirant-leden in principe in volgorde van inschrijven op de wachtlijst opgeroepen als er een plaats vrij komt.

Scouting uniform

Tijdens officiële gelegenheden dragen alle leden de blouse en een das in de kleuren van het logo van scouting De Korhoenders. Tijdens de opkomsten is een scouting sweater ook mogelijk. Het dragen van de das is iedere opkomst verplicht.

Verder zijn de blouses voorzien van:

  • Naambandje op de rechtermouw
  • Speltakteken op de rechterborst
  • Scouting Nederland teken op de linkerborst
  • Regiobadge op de rechtermouw onder het naambandje

De scoutfit en de diverse tekens kunt u bestellen bij de Scoutshop. De scouting hoedie is te bestellen en kost 21 euro.
Het naambandje van Scouting de Kornhoenders, de Regiobadge, het teken van Scouting Nederland en de das krijgt uw kind bij de installatie.

Bij je installatie spreek je de belofte uit. Dit is een officieel, plechtig moment waarbij je aan de anderen laat zien dat je er echt bij wilt horen. De speltak bevestigt dat je vanaf dat moment lid bent.

Overvliegen

Aan het begin en halverwege ieder seizoen is er ‘overvliegen’. De kinderen die de leeftijd hebben bereikt om naar een andere speltak te gaan, worden met een kleine ceremonie welkom geheten bij hun nieuwe speltak. Vaak moeten ze daarvoor nog wel een kleine opdracht uitvoeren. Zodra kinderen de leeftijd voor een volgende speltak hebben bereik, vliegen zij over. Alleen in uitzonderlijke situaties kan door de leiding worden besloten om af te wijken van de leeftijdsindeling.